Atıf Özbey
1970 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinde dünyaya gelen Atıf Özbey, üniversite eğitimini Pakistan’da Lahore Pencap Üniversitesi İslam Hukuku ve Kültürü Fakültesi’nde tamamladı.
Üniversite yıllarında aktif siyasete girin Özbey, 1999-2000 yılları arasında 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın uluslararası danışmanlığını ve tercümanlığını yaptı.
Yine 2004-2008 yılları arasında Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın özel kalem müdürlüğü görevini üstlendi.
2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Özbey, siyasetin yanı sıra pek çok ulusal ve uluslararası basın-medya kuruluşlarında da görev aldı.
2020 yılında Haber Değer adlı haber portalını kurdu.
Özbey, 19 Ocak 2025 Pazar günü gerçekleşen Türkiye’nin Sesi Altınçağ Partisi’nin 2. Olağan Büyük Kongresi’nde Genel Başkan seçildi.
Çok iyi derecede İngilizce, Arapça, Kürtçe ve iyi derecede Farsça ile Urduca dillerini bilen Atıf Özbey, evli ve iki çocuk babasıdır.

Başkanlık Divanı
Türkiye Cumhuriyeti II. Yüzyılına doğru ilerlerken kendisine bir gelecek bulmaya çalışıyor. Türkiye’nin Sesi Partisi olarak yapısal sorunlar ve güncel yansımalarının, siyasetin kapsam ve metodundan kaynaklandığı kabulüyle Türkiye Cumhuriyetinin demokratik bir hukuk devleti hüviyetini kazanması için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bu kararımız doğrultusunda yeni bir siyaset tarzı ile sadece topluma nefes aldırmayı değil geleceğimizi de ortak akılla inşa etmeyi ve Cumhuriyetimizin II. yüzyılında refahı yüksek, sivil anayasaya sahip ve demokrasisi tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmiş bir ülke olma hedefimizi paylaşmak istiyoruz. Türkiye’nin Sesi Partisi yurttaşların etnik köken, dil, din, cinsiyet, siyasi ve sosyal aidiyet farkını gözetmeksizin; özgürlük, eşitlik ve adalet temelinde katılımcı ve müzakereci bir demokrasi hedefiyle siyaset yapacaktır. Türkiye’nin Sesi Partisi olarak İnsan hak ve özgürlüklerini, yaşam hakkını en temel ve vazgeçilmez doğal hak olarak kabul ediyor; düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki tüm engelleri kaldırmayı ve çoğulcu toplumsal bir yapıyı hedefliyoruz. Bizler daha onurlu ve birlikte yaşayacağımız bir Türkiye için bir araya geldik. Siyasetin güven ve umut odağı olması için ülkesini seven herkesi bizimle beraber sorumluluk üstlenmeye davet ediyoruz.

Hedef ve İlkelerimiz
Biz,
Katılımcı ve müzakereci demokrasiyi
Yerelden merkeze yapılanan demokrasiyi
Şeffaflık ve hesap verebilir siyaseti
Yeni, sivil ve demokratik bir anayasayı
Eşit vatandaşlığı
Eksiksiz şekilde uygulanan “güçler ayrılığı”nı
Adalet ve liyakatı
Özgürlüğü ve sosyal adaleti
Farklılıklara saygıyı
İnanç ve vicdan hürriyetini
Denge ve denetlemenin eksiksiz uygulanmasını
Güçlü bir sivil toplumu
Cinsiyet eşitliğini
Fırsat eşitliğini
Doğanın ve tüm canlı hayatın varlıklarını devam ettirmesinin güvence altına
alınmasını benimsiyor,üretken ve geleceğinden endişe taşımayan bir Türkiye’yi
hedefliyoruz.
Yeni bir dünyayı ülkemizden başlayarak değiştirmek mümkün.
Türkiye’nin Sesi Partisi bu inançla yola çıkıyor.
Türkiye’nin Sesi Partisi’nin temel değerleri insan hakları, özgürlükler, hukuk
devleti, demokrasi, eşitlik ve dayanışmadır.
Bu temel değerlerin yeni Türkiye’yi tanımlayan başlıca özellikler olmasını istiyoruz.

Özlükler
Özgürlük, insan değeri ve onurunun ayrılmaz parçasıdır.
Demokrasi düşüncesinin henüz ortaya çıkmadığı en eski çağlardan bu yana insanlar özgürlük mücadelesi veriyor. Her birey, hiçbir iktidar veya hiçbir çoğunluk tarafından çiğnenemeyecek vazgeçilemez ve devredilemez temel hak ve özgürlüklere sahiptir. Bunların başında yaşam hakkı, düşünce ve ifade ,inanç ve ibadet özgürlüğü gelir. Yaşama hakkı insanın en temel ve vazgeçilmez hakkıdır. Düşünce, tartışma ve serbestçe örgütlenme özgürlüğü bireyin gelişmesinin, güçlü toplumun ve demokrasinin olmazsa olmaz gerekleridir. Aynı zamanda toplumun gelişmesi, refahı ve sürekli daha iyiye doğru yol alabilmesinin mutlak koşulu özgür düşüncedir. Özgür düşünce bir toplumun demokratikleşmesinin, bilimde, kültürde, sanatta ve nihayet uygarlık yarışında başarılı olabilmesinin önkoşuludur. 21. yüzyıl dünyasında uluslararası ilişkilerde saygınlık ve ağırlık kazanabilmesinin ölçüsüdür İnanç özgürlüğü önünde engeller olmasını hiçbir surette kabul etmiyor; her insanın, inancını hiçbir endişeye kapılmadan özgürce yaşayabilmesini istiyoruz. Siyasi düşünce, inanç, etnik köken veya başkaca değişik özellik taşıyan tüm yurttaşların yaşam özgürlüğünü güvence altına almak devletin görevidir. Hiçbir ayrım yapmadan tüm yurttaşların anlatma, tartışma ve inanç özgürlüğünü güvence altına almak da devletin en temel görevidir. Farklı olmak insanın en doğal özelliklerinden ve toplumsal hayatın gerçeği olarak kabul edilmelidir. Türkiye’nin Sesi Partisi hiçbir ayrım yapmadan tüm yurttaşların düşünce, ifade, inanç ve örgütlenme özgürlüğünü güvence altına almanın devletin en temel görevi olduğunu kabul eder. Farklı olmayı kültürel ve sosyolojik zenginlik, toplumsal hayatın gerçeği, insan olmaktan kaynaklı en doğal tezahür ve çoğulculuğun gereği olarak görür.

Hukuk Devleti
Özgürlük ve hukuk arasındaki bağlantı çok açık ve güçlüdür.
Özgürlük isteyenlerin güç aldığı ana kaynaklardan biri hukuktur. İlk çağlardan
beri insanlar; özgür olabilmek için başka bir insanın değişken, önceden
bilinemeyen ve keyfî iradesi tarafından değil yasalar tarafından yönetilmek
gerektiğini kabul etmiştir.
Ancak yasalar tarafından yönetilmek özgürlüklerimiz için her zaman yeterli
koruma sağlamayabilir. Eğer yasalar, yasa koyucunun dilediği her buyruğu
kapsayacak kadar genişlerse, özgürlük yerini kulluğa terk edebilir.
Sadece yasaların varlığı keyfilikten kurtulmaya yetmediği için, yasaların üstünde
ve onlara meşruiyet kazandıran, her yerde ve her zaman geçerliliği
olan değerler gerekir. O da temel insan hakları ve özgürlükleridir.
Birey, insan olmaktan kaynaklanan vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklere
sahiptir. Bireyin doğal hakları yasa koyucunun üstündedir. Hiçbir iktidar, bireyin
temel hak ve özgürlüklerini ihlal eden yasalar çıkaramaz.
Devletin en temel amacı, eşit yurttaşların vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklerini
korumasıdır. Ve bu, hukuk devletinin en temel görevidir.
Devlet, toplumun dışında ve üstünde, kendi başına belirlediği amaçlar güdemez.
Türkiye’nin Sesi Partisi, yasama meclisinin çıkardığı yasaların ve hukuk sisteminin
işleyişinin, eşit yurttaşların vazgeçilmez temel hak ve özgürlükleri anlayışı
üzerine inşa edilmesini sağlayacaktır.
Yasama, yürütme ve yargı gücü devlete aittir. Temel hak ve özgürlükler, güçler
ayrılığının sert bir biçimde uygulanması ile sağlanır.
Devlet hukukla sınırlıdır. O nedenle demokratik devletin olmazsa olmaz koşulu,
siyasi iktidardan ve başka her türlü dış etkenden bağımsız, adil ve etkin
işleyen yargıdır.
Toplumun bütünlüğü barış ve adaletle sağlanabilir. “Hukukun üstünlüğü” ilkesi
hukukun amacı olan adaletin tesisi için temel ilkemizdir. Türkiye’nin Sesi
Partisi yönetiminde devletin kırmızı çizgisi adalet olacaktır.
Demokrasi
Hukuk devleti, devletin birey karşısındaki gücünün sınırlanmasının kabul gördüğü devlettir.
Türkiye’nin Sesi Partisi, tüm kurum ve kurallarıyla demokrasinin toplumsal düzen olmasının mücadelesini yürütür ve demokrasiyi savunur. Demokrasi, halkın egemenliğine dayalı, hiçbir çoğunluğun çiğneme hakkına sahip olmadığı temel hak ve özgürlükler rejimidir. Demokrasinin en temelinde, farklılıkları ne olursa olsun tüm insanların eşit değer taşıdığı, her yurttaşın devlet ve toplum yönetimini etkilemede ve katılımda eşit hakka sahip olduğu inancı yatar.
Demokrasi aynı zamanda özgürlükle iç içedir. Düşünce, tartışma, örgütlenme, toplantı özgürlükleri olmadan demokrasi olmaz. Sık sık otoriter baskı rejimleri de kendini demokrasi olarak tanıtır ancak bu rejimler gerçek bir demokrasi değildir. Türkiye’nin Sesi Partisi özgürlükçü demokrasiyi savunur. Siyasi düşünce, inanç, etnik köken veya başkaca her açıdan çoğunluktan farklı eşit yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini korunması, demokratik toplumun ayrılmaz parçasıdır. Demokrasi, sadece halkın devlet yönetimine katılma aracı değildir; aynı zamanda toplum içindeki tüm ilişkileri şekillendirmesi gereken bir dünya görüşü ve değerler sistemidir. Demokratik dünya görüşü iş yerinden ekonomiye, kurumların işleyişine ve toplumsal ilişkilerin diğer alanlarına yayılmalıdır.
Demokrasi, farklı kesimlerin görüşlerinin ve çıkarlarının müzakere edildiği bir zemindir. Herkes kendi görüşlerini ve çıkarlarını savunma hakkına sahip olduğu kadar diğerlerinin görüşlerini dinleme, diğerlerinin demokratik haklarına saygı duyma ve hoşuna gitmese de alınan kararlara uyma sorumluluğu da taşır.
Güçlü toplum, ancak böyle bir katılımcı ve müzakereci demokrasi anlayışıyla hayata geçirilebilir. Türkiye’nin Sesi Partisi, bugün sahip olduğumuz gelişmiş teknolojik olanaklardan yararlanarak katılımcı ve müzakereci demokrasinin yayılmasının ve güçlenmesinin önünü açacaktır. Bazı durumlarda demokrasi, haksızlıkları ve gerginlikleri önlemekte başarılı olamayabilir ancak bu çelişkileri aşmanın yolunu demokratik yöntemler içinde kalarak bulmak her zaman mümkündür. Demokraside toplumsal değişimin ve büyük sorunları aşmanın yolu köklü siyasal reformlardan geçer. Köklü reformlar yaparak değişime inanmak, demokratik siyasetin daha iyi bir gelecek yaratabileceği inancını da temsil eder. Demokrasi, yurttaşların sorunlarını kendi elleriyle çözebilme ve kendi geleceğini şekillendirme yeteneğine inancı ifade eder. Demokrasi çoğulcu yönetim ile sağlanabilir. Çoğulcu yönetimde vatandaşların seçme haklarını kullanırken iradelerinin oluşumunda, bilgi edinme yolundaki her türlü engel ve çarpıtma ortadan kaldırılır. Böylelikle seçmen iradesi en sağlıklı şekli ile yönetime yansıtılır.
TÜZÜK
Halkın Sesi Altınçağ Partisi tüzük metnine alttaki linkten Ulaşabilirsiniz
BANKA HESAP NUMARASI:
HESAP ADI : Türkiyenin Sesi Altınçağ Partisi
IBAN: TR11 0001 2009 4090 0086 0000 04
BANKA ADI : HALK BANKASI